Thursday, November 27, 2008

Dead Chicken Processing In China !!!!!!!!!!!!!!! ไก่นำเข้าจากจีน

Dead  Chicken Processing In China !!!!!!!!!!!!!!!

กระบวนการย้อมแมวขายไก่ซี้ม่องเซ็กในจีน

On that note: also avoid using disposable chopsticks in the restaurant. Apparently they have been bleached to look white! We certainly don't need bleach in our body.

โปรดระวัง อย่าใช้ตะเกียบประเภทใช้แล้วทิ้งตามภัตตาคาร ร้านอาหารต่างๆ เพราะตะเกียบเหล่่านี้ฟอกจนขาวราวซักด้วยโอโม่ เราคงไม่อยากบริโภคสารฟอกขาวหรอกนะ

Basically do not buy any processed food from China and sometimes Hong Kong too. Some companies are using Hong Kong address to avoid this type of image reputation.

ที่สำคัญ อย่าซื้ออาหารแปรรูปจากจีน และเผลอๆ จากฮ่องกงด้วย เพราะมีบางบริษัทระบุแหล่งผลิตจากฮ่องกงเพื่อสร้างภาพ (เพราะถ้าระบุว่ามาจากจีนก็กลัวลูกค้ายี้)
Early dawn, starts the day by riding around to collect dead chicken

พอเช้าตรู่ ก็เริ่มงานด้วยการตระเวนซื้อไก่ตายหยังเขียดตามที่ต่างๆ


Asking around for dead chicken

ไปตามที่ต่างๆ เพื่อขอซื้อไก่ตาย


Total of 5 riders are hired by the boss to farms to buy dead chicken

โดยว่าจ้างสิงห์แมงกะไซ 5 คน ขี่ตระเวนไปตามฟาร์มไก่ เพื่อขอซื้อไก่ตาย


A dead chicken cost 1 RMB and would be sold at 9 RMB after processing

ไก่ตายซื้อมาในราคาตัวละ 1 หยวน แต่หลังจากย้อมแมวแล้วจะขายได้ราคาตัวละ 9 หยวน


Storage for the dead chicken in the court yard

แล้วเอาซากไก่ตายที่ขนซื้อมาไปเก็บไว้ที่ลานบ้าน


carcasses are thrown everywhere

ศพไก่รอชำแหละถูกจับโยนกระจัดกระจายทั่วทั้งบริเวณ


And on the floor....

และที่พื้น


4 employees start de-feathering the dead fowl after soaking in boiling water from a rusty wok

คนงานทั้ง 4 เริ่มปฏิบัติการถอนขนซากไก่ที่ต้มในกะทะสนิมกรัง


Enduring the pungent odour, but sometime, it get so terrible that even the most experience d of the workers would puke

คนงานเหล่านี้ต้องทนดมกลิ่นคาวคลุ้ง ซึ่งบางครั้งก็เหม็นมากจนแม้แต่คนงานมือเก๋าที่สุดยังทนไม่ไหวต้องอาเจียนออกมา 


Workers rushing to get the chicken de-feathered

คนงานเร่งถอนขนไก่มือเป็นระวิง


A discarded bath tub being used to soak the bare skin dead chicken ... the contaminated water would have accelerated the decomposition process

จากนั้นน้องไก่ที่เปลือยเปล่าจะลงสรงในอ่างที่โละมา ซึ่งน้ำที่ปนเปื้อนสกปรกนี้จะยิ่งช่วยเร่งให้ไก่เน่าเร็วขึ้น


Wearing slippers walking among the chicken before colouring processing

คนงานลากอีแตะท่ามกลางซากศพไก่ที่จะนำไปย้อมสี



After the colour dye, its creepy to find that they are quite tenderising

หลังจากย้อมสีแล้ว ไก่เหล่านี้จะดูเนื้อนุ่มชุ่มฉ่ำน่าหม่ำขึ้นมาทันตา บรื๊อว์ 


And now presenting the mouth watering Charcoal Roasted Chicken!

นี่ล่ะครับที่มาของไก่ย่างภูเขาไฟที่ชวนน้ำลายหก!



Send to as many people as possible !

 

No comments: